lördag 9 februari 2013

Värmefördelning


Bor i bostadsrätt som är fördelat på två våningar och föreningen hade installerat värmepump i varje bostadsrätt innan vi flyttade in i vår bostad vilket är bra med tanke på att det då borde dra ner kostnaden för den el och värmeförbrukningen man har. Vi har kanske inte den bästa planlösning i vårt boende för att ha en luftvärmepump då vi har boende på två plan men tycker ändå att det borde täcka nedervåningens behov av värme utan att behöva ha på varenda element som komplement för att få värme över hela nederdelen av boendet. Känns som att då försvinner vitsen med luftvärmepump. Även dålig fördelning med värme och kan skilja 2-3 grader från hall till Vardagsrum där det är helt fritt från där luftvärmepumpen är monterad och är kanske en total längd på ca 10-15 meter från ena änden till den andre.

Värmen kommer heller inte upp till ovanvåningen och då är ändå öppningen till ovanvåningen ändå ”bara” placerad ca två meter från där luftvärmepumpen är monterad men det är som att det är ett lock mellan första och andra våning vilket gör att värmen ej kommer upp. Har ett element sittande precis ovanför trappen som är på för fulla muggar för att göra det enklare för att värmen ska ta sig upp lättare men man känner ändå ”tydligt” av locket mellan våningsplanen. Har försökt hitta någon form av lösning på att kunna födela värmen bättre men har hittills inte hittat något när jag sökt på nätet.

Trivs riktigt bra i vårt boende men det här med värmen har irriterat mig sedan första vintern vi bott här och av någon anledning irriterar det mig mer och mer ju längre tiden går eller rättare sagt ju fler vintrar som passerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar